Göd momentumos polgármestere elismerte, hogy visszaélt a veszélyhelyzet adta lehetőségeivel

Vágólapra másolva!
Bár az Origo kérdéseire nem válaszolt, Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere közösségi oldalán elismerte, hogy - a veszélyhelyzet adta hatalmával visszaélve - valóban leváltotta a Gödi Szolgáltató Nonprofit Kft. vezetőjét. Igaz, indoklása mintha nem teljesen állná meg a helyét.
Vágólapra másolva!

"Sajnálattal kell közölnöm, hogy a képviselő-testület által 2020 februárjában a Gödi Szolgáltató Nonprofit Kft. élére kinevezett ügyvezetőt a veszélyhelyzeti hatáskörömben le kellett váltanom" - fogalmazott szerdai bejegyzésében Balogh, elismerve az Origo értesüléseit.

Tegnap számoltunk be róla, hogy a momentumos polgármester a veszélyhelyzet adta hatalmával, önkényesen, a képviselő-testület megkérdezése nélkül váltotta le az önkormányzati cég vezetőjét, akit egyébként nem is olyan régen, februárban neveztek ki. A konfliktus a Gödi Szolgáltató Nonprofit Kft. által működtetett Dunaparti Nyaralóházak miatt alakult ki.

Balogh Csaba most azt állítja, hogy azért döntött a csere mellett, mert a cég vezetése nem tájékoztatta megfelelőképpen az önkormányzat koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseiről, korlátozásairól a helyieket. "A Gödi Szolgáltató Nonprofit Kft. a munka során több ízben pontatlanul, és súlyosan jogellenesen járt el, így személyi változásokat kezdeményeztem" - tette hozzá.

Értesüléseink szerint a momentumos polgármester indoklása nem teljesen állja meg a helyét: úgy tudjuk, azért váltotta le a cégvezetőt, mert figyelmeztette a járványügyi előírások betartására a gödi nyaralóházak használata kapcsán. Információnk szerint egy, az Egyesült Államokból hazatérő nő akarta kibérelni az egyik faházat, csakhogy ez a jogszabályok szerint nem lehetséges. A hatályos előírások szerint ugyanis jelenleg új vendégeket nem fogadhatnak a szálláshelyek.

Minden bizonnyal azonban baloldali belharc áll a háttérben: a leváltott önkormányzati cégvezető ugyanis az a dr. Horváth Ágnes, aki a tavalyi önkormányzati választáson közös ellenzéki jelöltként, a DK támogatásával indult az egyik dunakeszi körzetben.