Nem tartatja be az ellenzéki vezetésű Siófok a legalapvetőbb szabályokat sem az idősotthonban - fotók

2020.04.08. 22:38

Az ellenzéki vezetésű önkormányzat által fenntartott siófoki Gondozási Központban a járványügyi intézkedéseket ugyanúgy figyelmen kívül hagyják, mint a fővárosi Pesti úti idősotthonban a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat. A birtokunkba került fényképeken jól látszik, hogy a kijárási korlátozás ellenére az időseket kiküldik az utcára, ráadásul egymáshoz nagyon közel tartózkodnak, időnként 10 centiméternél nem nagyobb a távolság köztük. A jobbikos kötődésű polgármester eközben a Facebookon hergeli az embereket. Nemcsak Karácsony Gergely, más ellenzéki polgármester sem képes megvédeni az időseket a koronavírus-járvány idején.

Az Origo birtokába került néhány fénykép arról, hogy a kijárási korlátozások dacára, a siófoki, önkormányzati fenntartású Gondozási Központban elhelyezett idős embereket kiviszik a szabadba, noha az új típusú koronavírus által okozott járvány miatt éppen nekik nem lenne szabad elhagyni az idősotthon épületét.

Az alábbi képek alapján jól kivehető, hogy a nyugdíjasok egymástól maximum 10 centiméterre lehetnek, tehát könnyen megfertőzhetik egymást.

Forrás: Olvasónk

Olvasónk azt írta, hogy  
az intézmény vezetője egy szakmailag alkalmatlan főnővér, aki az időseket a kijárási korlátozás ellenére kiviszi sétálni minden nap,  ráadásul az intézmény előtti közterületre, ahol másokkal is találkozhatnak, így még könnyebben fertőződhetnek meg.

Forrás: Olvasónk

A siófoki Gondozási Központban nem követelik meg a szájmaszk használatát, valamint olyan is előfordult a kijárási korlátozás bevezetése óta, hogy főnővéri utasításra ki kellett vinni bentlakót a városba a bankautomatához, hogy pénzt vegyen fel. 

"Ha így folytatódik, csak napok kérdése, mikor történik meg a baj... Ez a könnyelműség végzetes lehet rájuk nézve" - írta.

A jobbikos kötődésű Lengyel Róbert pedig ahelyett, hogy megoldaná ezt a problémát, és végre kicsit foglalkozna az idősotthon lakóival, inkább a Facebookon hergel a kormány ellen, naponta több posztban. 

Forrásunk szerint ez ügyben azért nem történik semmi, mert a Gondozási Központban dolgozók félnek az elbocsátásoktól, így inkább elhallgatják az intézményben uralkodó állapotokat. 

Pedig az ott dolgozók is megfertőződhetnek...

A siófoki helyzet erősen hasonlít a fővárosi Pesti úti idősotthon körülményeire, ahol már 4 idős ember meghalt a koronavírussal összefüggő megbetegedésben,  és minimum 63 további fertőzöttet tartanak számon.

Az ellenzéki főpolgármester, Karácsony Gergely pedig Lengyel Róberthez hasonlóan érdemi munka helyett a közösségi oldalán hergel a kormány ellen, az idősotthonban történtekkel pedig nem hajlandó foglalkozni. Legutóbb pedig az idősotthon dolgozóira akarta hárítani a felelősséget.

KAPCSOLÓDÓ CIKK