Vádat emeltek egy szegedi nő ellen aki évekig elhanyagolta gyerekeit, embertelen körülmények között nevelte, orvoshoz, illetve iskolába sem járatta őket, ehelyett napokig a városban csavargott velük. A gyerekek ételt is csak ritkán láttak otthon, anyjuk pedig rendszeresen ivott is.

A nő 2016-tól egyedül nevelte négy kisgyerekét szegedi házában, sokkoló körülmények között. 2017-re a lakás állapota és higiéniája alkalmatlan volt arra, hogy gyerekek éljenek benne,

nem volt ablaküveg, a víz- és gázszolgáltatást korlátozták, az udvar tele volt szeméttel, kutyaürülékkel és balesetveszélyes volt.

Emiatt eljárás indult a gyerekek védelembe helyezése miatt, de a nő ebben senm igazán működött együtt.

Ráadásul enni is csak ritkán adott a gyerekeknek,

és noha jogosultak voltak az ingyenétkezésre, azt sem vette rendszeresen igénybe.

Ezenkívül a gyerekek iskolai kötelezettségeit sem vette komolyan, nem válaszolt az iskolából érkező üzenetekre, a gyerekek sokat hiányoztak, a kiskorúak sokat hiányoztak, felszerelésük hiányos volt, nem pótolták a tananyagokat. A nő ebben az időszakban rendszeresen ivott, és egész napokat csavargott a városban gyerekeivel.

A nő a gyerekek betegségei esetén még ismételt kérésre sem vitte el a szükséges labor- és szűrővizsgálatokra őket, legkisebb gyerekét a gondozatlan terhesség miatt emiatt többször is védőoltásban kellett részesíteni. A másik gyereke asztmája miatt pedig kontrollra kellett volna mennie, ahol nem jelent meg, ezért a háziorvos a családsegítő közreműködésével sürgősségi klinikai vizsgálatra utalta.

2017. novemberében a nő négy gyerekével együtt bement egy szegedi áruházba és a saját, illetve a gyerekek ruháiba, illetve a babakocsiba is elrejtve próbált meg ellopni termékeket 20 ezer forint értékben. A kasszasoron azonban a biztonsági őr tetten érte, és a rendőrök pénzbírságot szabtak ki rá. A tettenérés után a nő részegen siránkozni és panaszkodni kezdett, hogy elkerülje a felelősségre vonást gyerekeivel pedig közölte, hogy az ünnepeket sem fogják együtt tölteni, ami miatt ők is sírni kezdtek.

A járási hivatal 2018. februárjában megszüntette az anya gondozási és nevelési jogát, és a gyerekeket nevelőszülőnél helyezte el.

Az ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt vádat emelt ellene.