Kaiser József fideszes politikus közösségi oldalán számolt be arról, hogy ő, valamint felesége és fia is igazoltan koronavírussal fertőzött. Bejegyzésében leírta, milyen tünetek jelentkeztek nála, hogyan érzi magát, és felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki maradjon otthon. 

"Az első hétvégén azt hittem, nem bírom tovább!"

Kaiser József háromgyerekes családapa, feleségével és gyerekeivel él Budapesten. Munkáját tekintve a józsefvárosi képviselő-testület nem képviselő tagja. A politikus még márciusban elkapta a koronavírust: tapasztalatairól most közösségi oldalán írt. 

"Kedves Barátaim! Maradjatok otthon! Hogy miért írom? A következők miatt: Úgy kezdődik, hogy elkezdesz egy kicsit köhögni és folyni kezd az orrod! Egy-két nap múlva hőemelkedésed lesz és belázasodsz, ez így tart nagyjából két hétig!" - kezdte posztját, amiből kiderül az is, hogy a 62 éves politikus a veszélyeztetett csoporthoz tartozik.

"Közben mindened elkezd fájni, de tényleg mindened, de nagyon! A végtagjaid és a fejed versenyben kínoz! Én bírom a fájdalmat, de ez mindenen túl tett! Marékszámra szedtem a fájdalomcsillapítókat! Az első hétvégén azt hittem, nem bírom tovább! Hasmenés és a hányás felváltva vagy együtt, még jobban elveszik az erődet és az életkedvedet! 4-5 napig nem tudtam enni semmit!" - írta, milyen fájdalmakat élt át, a gyógyszerek meg ezúttal hatástalanok voltak.

Kaiser József megrendítő írást tett közzé a koronavírusrólForrás: Facebook

Négy hét után is fejfájás

Két hét múlva ugyan érzett némi javulást, de teljesen még mindig nem jött ki a fertőzésből.  

Két hét múlva lassan elkezdtem jobban lenni! Már majdnem a negyedik hétnél tartok! A fejem meg most is fáj! Nagyon gyenge vagyok! Nem tudok állni, csak egy-két percet, ülni is csak keveset! Az izmaim eltűntek. A szagokat és az ízeket nem érzem. 

- ismertette, milyen tünetei vannak. 

Most ott tartok, hogy hálát adok az Istennek, amiért megtartott! 

- írta Kaiser József, aki egyúttal köszönetet mondott orvos feleségének, aki infúziós kezelést adott neki, és családjának. "Most már kifelé megyek ebből a szörnyű betegségéből! Megmaradtam! Veszélyeztetett rizikó csoportba tartozom és sikerült!" - mutatott rá, hogy mekkora harcokra volt szükség ahhoz, hogy lássa a kiutat. 

"Kérlek, maradjatok otthon"

Kaiser kiemelte, nem azért írta meg bejegyzést, hogy sajnáltassa magát, hanem azért, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a koronavírus rendkívül súlyos betegség is lehet.

"Még két hét és már kimehetek az utcára. Maradjatok otthon: én még szerencsés vagyok, sokan azonban nem azok. Nekem már az is elég, ha elolvassátok és otthon maradtok!" - ezekkel a szavakkal kérte meg ismerőseit arra, hogy maradjanak otthon. Írása végén kiemelte, hogy felesége és fiai is megfertőződtek, de szerencsére nincsenek komoly tüneteik, két lánya pedig nem kapta el a vírust.

Betegsége alatt Facebookon tartotta a kapcsolatot a külvilággal, közeli ismerősei közül akadt, aki  - tudva a betegségről - már a bejegyzés előtt mielőbbi teljes gyógyulást kívánt.