Idejében hozta meg a megfelelő intézkedéseket a magyar kormány

Nyitrai Zsolt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízottja
Nyitrai Zsolt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízottja (j) a fogyatékossággal élő embereket érintő intézkedéseket ismertető kiadványt bemutató sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2019. szeptember 20-án. Balról Kósa Ádám, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője.
Vágólapra másolva!
A korai kormányintézkedéseknek köszönhetően hazánk még idejében lépett a koronavírus felismerését és kezelését illetően. Az Eurostat friss adatai alapján a folyamatosan beszerzésre kerülő védőfelszerelések, tesztek, maszkok számában jól állunk - jelentette ki a Figyelőnek adott interjújában Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, országgyűlési képviselő. Az interjú legfontosabb részleteit közöljük.
Vágólapra másolva!

Nyitrai Zsoltot Orbán Viktor bízta meg, hogy a kiemelt társadalmi csoportok ügyeit feltérképezze és azok előrehaladását, megoldását a kormányzaton belül segítse.

Kósa Ádám EP-képviselő és Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott Forrás: MTI/Soós Lajos

A kijárási korlátozásról a miniszterelnöki megbízott kijelentette:

Hozzátette: jelen helyzetben

minden ügy elé került a magyar állampolgárok egészségének védelme.

Kiemelte, hogy a pedagógus társadalom gyorsan alkalmazkodott a digitális oktatáshoz.

Ami a magyar egészségügyi rendszert illeti, a korai kormányintézkedéseknek köszönhetően hazánk még idejében lépett a koronavírus felismerését és kezelését illetően - mondta Nyitrai Zsolt.

- hangsúlyozta a miniszterelnöki megbízott.

A teljes interjú a Figyelőben olvasható.