Idejében hozta meg a megfelelő intézkedéseket a magyar kormány

2020.04.09. 09:43

A korai kormányintézkedéseknek köszönhetően hazánk még idejében lépett a koronavírus felismerését és kezelését illetően. Az Eurostat friss adatai alapján a folyamatosan beszerzésre kerülő védőfelszerelések, tesztek, maszkok számában jól állunk - jelentette ki a Figyelőnek adott interjújában Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, országgyűlési képviselő. Az interjú legfontosabb részleteit közöljük.

Nyitrai Zsoltot Orbán Viktor bízta meg, hogy a kiemelt társadalmi csoportok ügyeit feltérképezze és azok előrehaladását, megoldását a kormányzaton belül segítse.

Kósa Ádám EP-képviselő és Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízottForrás: MTI/Soós Lajos

A kijárási korlátozásról a miniszterelnöki megbízott kijelentette: Az intézkedés célja, hogy a járvány terjedési sebessége lelassuljon. Ezért a szegmentált társadalmi csoportokkal speciális csatornákon keresztül kommunikálunk: kiadványok, szakmai folyóiratok, videók készülnek, hírleveleket kapnak az őket érintő kérdésekről, problémákról. 

Hozzátette: jelen helyzetben 

minden ügy elé került a magyar állampolgárok egészségének védelme. 

Kiemelte, hogy a pedagógus társadalom gyorsan alkalmazkodott a digitális oktatáshoz. 

A járvány elsősorban az időseket, illetve valamilyen krónikus betegséggel küzdőket veszélyezteti leginkább. Ezért őket külön kérjük, hogy még inkább működjenek együtt a korlátozó intézkedések betartásában és a koronavírus idején otthon maradjanak. 

Ami a magyar egészségügyi rendszert illeti, a korai kormányintézkedéseknek köszönhetően hazánk még idejében lépett a koronavírus felismerését és kezelését illetően - mondta Nyitrai Zsolt. A folyamatosan vásárolt védőfelszerelések, tesztek, maszkok számában jól állunk, illetve az Eurostat friss adatai alapján a 100 ezer lakosra vetített kórházi ágyak száma is hazánkban sokkal jobb arányú, mint például Spanyolországban vagy Olaszországban  - hangsúlyozta a miniszterelnöki megbízott.

 

A teljes interjú a Figyelőben olvasható.