Fidesz-KDNP: Karácsony Gergely lépjen a Pesti úti Idősek Otthona védelmében!

2020.04.08. 12:38

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciója felszólítja Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy azonnal intézkedjen a Pesti úti Idősek Otthona lakóinak védelmében. Erről Pintér Gábor, a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának tagja beszélt szerdán az intézmény előtt.

Ez Budapest legnagyobb idősek otthona, amelynek a Fővárosi Önkormányzat a fenntartója.

Úgy tudni, a koronavírus-járványnak már négy halálesete és legalább 63 fertőzöttje van a több mint félezer időst ellátó intézményben  - hangsúlyozta a képviselő.

Pintér Gábor, a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának tagja sajtótájékoztatón a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti Idősek Otthona előtt 2020. április 8-ánForrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Mohai Balázs

Mint kifejtette, a dolgozókkal együtt több mint hétszáz ember érintett. 

Az intézmény teljes karantén alatt áll, a járványügyi vizsgálat jelenleg is zajlik, így nem kizárt, hogy a fertőzöttek száma emelkedni fog.

Fővárosi Önkormányzat Idősek OtthonaFotó: Csudai Sándor - Origo

A képviselő szerint mindez nem történhetett volna meg, ha a Pesti úti Idősek Otthona fenntartója, a Fővárosi Önkormányzat a kezdetektől fogva betartja és végrehajtja azokat az utasításokat és útmutatásokat, amelyeket a hatóságok az önkormányzatok részére kiadtak.

Úgy tudni, semmilyen intézkedés nem történt, még az utóbbi napokban sem, amikor már értesülni lehetett a fertőzöttekről. Súlyos mulasztások történtek Karácsonyék részéről, ezzel veszélyeztetik az idősek otthona lakóinak életét és az őket ellátó dolgozók egészségét  - jelentette ki Pintér Gábor.