980 az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

2020.04.09. 06:57

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 980 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 8 beteg, többségében idős, beteg emberek. Ezzel 66 főre emelkedett a halottak száma. 96 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból, vagyis az aktív esetek száma 818. Közöttük vannak azonosított, de tünetmentes fertőzöttek, az enyhe vagy közepes tünetekkel rendelkező betegek és a súlyosabb állapotban lévő betegek is, akik kórházba kerültek.

Az elmúlt 24 órában meghalt betegekről az alábbi információkat osztotta meg a kormányzati információs portál:

71 éves nő - krónikus vesebetegség
89 éves férfi - daganatos betegség, magas vérnyomás, krónikus veseelégtelenség
86 éves nő - magas vérnyomás, anyagcsere-rendellenesség
93 éves nő - szív- és érrendszeri betegség
77 éves nő - magas vérnyomás, krónikus veseelégtelenség, szív- és érrendszeri betegség
48 éves nő - krónikus veseelégtelenség, anyagcsere-betegség, magas vérnyomás
76 éves nő - (még nincs feltöltött adat)
67 éves férfi - krónikus obstruktív tüdőbetegség

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. 

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon,  továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött. 

Ahogy az eddig meghalt betegek adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Megyei bontás az összes fertőzöttről:

Forrás: koronavirus.gov.hu