Parfümökkel csalt adót egy likőrgyár - videó

2020.04.09. 10:14

Több mint egymilliárd forintnyi adót csalt el az a Komárom-Esztergom megyei likőrgyár, amelynek vezetőit lekapcsolta a NAV. A költségvetésnek okozott kár az akcióban teljes egészében megtérülhet - tette közzé az adóhatóság a közösségi oldalán

Azt írták, hogy egy desztillált szeszesital gyártásával foglalkozó, termékeit főként belföldön áruló társaságról van szó, amely az áfáját akarta csalással csökkenteni.

Kialakítottak egy fiktív parfümértékesítési láncolatot és körbeszámláztak.

Ezzel teremtettek látszólagos alapot az adó mérséklésére.

ezekkel a parfümöket csalták el az áfátForrás: NAV

A létrehozott fiktív cégláncolatban egyik résztvevő sem fizette meg az adót, valós termékkereskedelem sem volt, csak utaztatták egymás között a márkás parfümöket"

- írták a posztban.

A NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága 22 helyszínen csapott le egyszerre.

Mindegyiknél bizonyítékokat foglaltak le és gyanúsítottakat hallgattak ki. Az adóhiány és a várható bírságok biztosítására a NAV a társaság ingatlanjait és az alaptőkéjét zár alá vette, emellett mást "tárgyi eszközöket," bankszámlákat és egy autót is lefoglalt. A poszt szerint a költségvetést ért kár ezzel teljes mértékben megtérülhet.

A pénzügyi nyomozók eddig három férfit hallgattak ki a költségvetési csalás miatt, amelyért akár 10 év börtönt is kaphatnak.