Az Origo információi szerint a ma közölt új halálesetek között van olyan idős ember, aki a fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthonában halt meg, ő az ötödik áldozata a vírusnak az otthonban. Több mint 500 lakó van teljes karanténban, legalább 65-en megfertőződtek eddig. (Frissítés: Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy már több mint száz fertőzött van az otthonban.)

Karácsonyék szerint minden rendben

Karácsony Gergelyék eddig lerázták magukról a felelősséget, ahogy megírtuk, Budapest főpolgármestere legutóbb megdöbbentő posztot tett közzé a Facebookon.

Az otthonFotó: Csudai Sándor - Origo

Állítása szerint a Fővárosi Védelmi Bizottság rendkívüli vizsgálatot tartott több, a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő idősotthonban, és azt állapították meg, hogy az intézmények a hatóságok előírásai szerint működnek. Vagyis minden rendben van Karácsony szerint.

A bejegyzésében ráadásul a felelősséget az otthonok alkalmazottaira próbálja tolni azzal, hogy azt állítja, a kritikák nem is az ő munkáját kérdőjelezik meg, hanem a gondozókét.