A rendőrök befejezték annak a 27 éves ukrán férfi, és társai ügyének vizsgálatát, aki csoportosan próbáltak vietnámi embereket illegálisan Németországba juttatni.

2019. február 20-án éjjel fél 1-kor az M3-as autópálya Kálmánházi Pihenőhelyén ellenőriztek egy cseh honosságú autót.

A kocsit egy 27 éves ukrán férfi vezette, és négy vietámi férfit vitt magával, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök elfogták az illegális migránsokat, majd kiutasították őket Magyarország területéről.

Másnap a vállaji határnál átadták őket a román rendőröknek.

Az ukrán férfi ellen embercsempészet miatt büntetőeljárás indult. A férfit őrizetbe vették, javasolták a letartóztatását, melyet a bíróság a nyomozás egész idejére elrendelt.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi egy szervezetten,működő embercsempész csoport tagja volt. A bűnszervezet pénzért cserébe rendszeresen segítette a Romániában munkájuk miatt legálisan tartózkodó vietnámi embereket, hogy a határok illegális átlépésével Németországba jussanak. A nyomozás során a csoportnak további hét tagját azonosították a rendőrök, közülük két ukrán férfit őrizetbe vettek, tovább öt főt még köröznek.

A rendőrök befejezték a nyomozást, és az iratokat átadták az ügyészségnek - írja a Police.hu.