Szijjártó Péter: Kína támogatja Magyarországot a védőeszközök beszerzésében

2020.04.09. 12:15

A kínai hatóságok támogatják Magyarországot, hogy minden szükséges védőeszközt be tudjon szerezni az ázsiai országból - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

A tárcavezető kifejtette, hogy telefonon egyeztetett Zhong Shan kínai kereskedelmi miniszterrel, akivel régóta jó és baráti kapcsolatot ápol.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy kölcsönös szolidaritásukról biztosították egymást a világjárvány elleni harcban. A kínai miniszter tájékoztatást adott arról, hogy a kínai gazdaság az újraindulás állapotában van. 

Ez jó hír nekünk, mivel Kína a második legnagyobb exportpiacunk az Európai Unión kívül  - mutatott rá a külügyminiszter.

Szijjártó Péter köszönetet mondott a Kína és Magyarország között működtetett légihídért, amely nagymértékben hozzájárul az egészségügyi védekezés sikeréhez. A kínai politikus biztosított arról, hogy a kínai hatóságok támogatják Magyarországot, hogy minden, a védekezéshez szükséges eszközt be tudjon szerezni az ázsiai országból - közölte Szijjártó Péter.