Koronavírus a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban: fontos dolgokat tisztázott Hollik István

Vágólapra másolva!
Négy pontban sorolta fel Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, hogy milyen súlyos hibák történtek a Pesti úti idősotthonban, aminek a főváros a fenntartója.  
Vágólapra másolva!

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a közösségi oldalán a következőkre hívta fel a figyelmet:

  1. A budapesti fertőzöttek egynegyede ebben, a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott, Pesti úti Idősek Otthonában van.
  2. A fenntartó nem biztosított védőfelszerelést, ezt utólag a Megyei Védelmi Bizottságnak kellett megtennie.
  3. A fenntartó Fővárosi Önkormányzat nem tudott eleget tenni annak a kötelezettségének, hogy legyen orvos az intézményben. Ezt a hatóságoknak kellett elrendelnie.
  4. Karácsony Gergely főpolgármester szerint mindenki más hibás, csak ő nem. Őt szerinte fenntartóként nem terheli felelősség.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Pesti úti Idősek Otthonában már több mint száz fertőzöttet tartanak nyilván az éjszaka elvégzett tesztek alapján - mondta az országos tisztifőorvos. Müller Cecília elmondta, az intézmények fenntartóinak fokozott felelőssége van a higiénés viszonyokban, az egyéni védőfelszerelésekkel és más járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban.

A szűrővizsgálatok elvégzése folyamatosan zajlik, a népegészségügyi szakemberek jelenleg is a helyszínen vannak - közölte Müller Cecília. Mivel zárt közösségről van szó és idős emberekről, fokozott veszélynek vannak kitéve az ott élők – emlékeztetett.