A Városliget Zrt. az alábbi tájékoztatást adta ki a kialakult vírushelyzet kapcsán. 

Kedves Parkhasználók!

A kialakult járványügyi helyzet miatt legnagyobb sajnálatunkra ismételten arra kell kérjük Önöket, hogy most ne jöjjenek ki a Ligetbe.

Tekintettel arra, hogy a Városliget sajátos adottságai miatt fizikailag nem lezárható, ezért nyomatékosan kérjük Önöket, hogy fokozottan tartsák be az előírásokat, szigorúan kerüljék a csoportosulásokat és csak legszükségesebb esetben, akkor is a jogszabályban engedélyezett módon használják a parkot, vagyis egyéni szabadidős sporttevékenységre, szabadidős célú gyaloglásra, valamint háziállatok sétáltatására.

IllusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A Városliget Zrt. levélben kérte Budapest rendőrfőkapitányát és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetőjét,

hogy a húsvéti hosszú hétvégén fokozottan ellenőrizzék a kijárási korlátozások betartását a Liget területén.

Tudjuk, hogy ebben a nehéz időszakban még inkább szükségünk van a természetélményre, a megnyugtató sétálásokra, a kikapcsolódásra, de annak érdekében, hogy minél hamarabb visszatérhessünk a megszokott életvitelünkhöz, szokásainkhoz, s a Városligetbe újra visszatérhessen az élet, az elkövetkező időszakban kulcsfontosságú, hogy maradjunk otthon. Csak így szoríthatjuk vissza a koronvírus terjedését.

Vigyázzanak egymásra! - olvasható a közleményben.