Karácsony Gergelyék be sem tették a lábukat a Pesti úti idős otthonba március vége óta, nem érdekelte őket, hogy mi van ott

2020.04.10. 19:51

Március vége óta nem jártak a Pesti úti idősek otthonában a Fővárosi Önkormányzat vezetői, Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, az Origo információi szerint. Lapunk úgy tudja, hogy Gy. Németh Erzsébet tegnap is csak azért ment oda, mert Müller Cecília országos tisztifőorvos személyesen kiment a helyszínre, és a padlástól a pincéi mindent átnézett, mindenen végigment. Úgy tudjuk, ezt a folyamatot egyébként Gy. Németh már nem követte nyomon, ő nem ment végig a tisztifőorvossal, hogy pontosan lássa mi a helyzet az otthonban. 

Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs nagypénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Pesti úti idősek otthonában 151 fertőzöttet találtak eddig, összesen heten haltak meg.

A Mandiner pedig arról írt korábban, hogy a higiénia ottani elégtelenségét jól jelzi, hogy a kórházba küldött lakók 70-80 százaléka rühes.

Pénteken azonnali intézkedések végrehajtására kötelezte az országos tisztifőorvos a Fővárosi Önkormányzatot a Pesti úti idősek otthonában történt tömeges megbetegedések miatt, ahol több szabálytalanságot is találtak.