Szédüléssel és szemégéssel kezdődött - erről is beszélt egy koronavírussal fertőzött magyar asszony

2020.04.10. 20:47

A balatonfüredi Sveicer Anett pincérként dolgozott a koronavírus-járvány ausztriai gócpontjaként ismertté vált síparadicsomban, Ischglben. Hazatéréséről, a karanténról és a betegség lefolyásáról is mesélt.

Az ausztriai Ischgl az Alpok egyik legnépszerűbb síparadicsoma, ahova minden télen özönlenek a turisták. Bár többen megbetegedtek, az utolsó pillanatig jártak a sífelvonók. Sokáig titkolták a kór jelenlétét a síparadicsomban - mondta Sveicer Anett, aki március 13-án egyedül, autóval indulhatott haza. Egy órát kaptunk arra, hogy összepakoljunk és meneküljünk. - idézi fel főnöke telefonos utasítását a Füred TV-nek. Az út feléig nem voltam magamnál, olyan lelkiállapotban voltam, de azt mondtam magamnak, ha én nem tudok hazajönni, akkor ki fog engem hazahozni? - mesél a hazatérés nehézségeiről. Megérkezése után természetesen azonnal karanténba vonult. Saját bevallása szerint a betegség kezdetén eleinte csak szédült, égett a szeme, a füle, az arca, valamint a nyirokcsomói is beduzzadtak, főként esténként. Az érkezést követő reggelen lett igazán rosszul. Azt mondta, mivel asztmás, félt, hogy még súlyosabb lesz nála a fertőzés.

Légúti panaszai nem voltak, de hányt és fájt a feje, ezért telefonon hívta az orvosát, aki azonnal intézkedett, mentőt küldtek érte. Először azt gondolta, hogy a kórházban elvégeznek rajta egy tesztet és végez is, utána hazamehet, ahol folytatja a házi karantént. De aznap már Ajkán, a kórházban infúziót kapott, másnap reggelre tesztje pozitív eredményt mutatott.

Ekkor beszélt Ausztriában lévő kollégáival és egyikük mondta, hogy neki is pozitív lett a tesztje.

Négy nap elteltével meggyógyult, tesztje akkor már negatív eredményt mutatott, így elhagyhatta a kórházat. A nő azt mondta, szívesen beszélgetne olyanokkal, akik megfertőződnek, hogy könnyebben tudják viselni a betegséget.