Szombaton Kiskunhalason tartott ellenőrzést Orbán Viktor miniszterelnök, ahol megtekintette a mobil járványkórházat, egy védőruhavarró üzemet és a városi kórházat; tapasztalatairól ezúttal is a Facebook-oldalán közöl videókat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kiskunhalasi mobil járványkórház rekordidő, mindössze két és fél hét alatt épült fel - jelentette a kormányfőnek Tóth Tamás vezérőrnagy, akciócsoport-parancsnok, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, hozzátéve: jelenleg nincs ennél modernebb ilyen típusú kórház egész Európában.

Orbán Viktor felkeresett egy konténerüzemet, ahol az általában egyenruhákat varró női rabok most átálltak látogatói védőruhák gyártására.

A városi kórházba előzetes bejelentés nélkül érkező kormányfő meghallgatta az intézményt vezető orvosok beszámolóját az ott folyó járványügyi védekezésről, az ellátás tárgyi és személyi feltételeiről, a járványkórházzal való együttműködésről.

 

Dr. Szepesvári Szabolcs, a kórház igazgatója elmondta, jellemzően idős betegeik voltak, de eddig az összes koronavírussal fertőzött beteg gyógyultan távozhatott a kórházból. A miniszterelnök elmondta, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház speciális helyzetben van, ugyanis Kiskunhalason két járványkórház is van.