Hollik: Vannak jó, de sajnos rossz példák is

Vágólapra másolva!
Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz-KDNP pártszövetség kommunikációs igazgatója a járvány elleni védekezésről, az összefogás jelentőségéről beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában, valamint arról is, hogy miként éli meg a kijárási korlátozást.
Vágólapra másolva!

Hollik István elmondta, nem veszítette el a reményét, hogy Magyarországon is közösen küzd a kormány és az ellenzék a koronavírus-járvány ellen, hiszen azért vannak jó, de sajnos rossz példák is erre. Az látszik, hogy a településvezetők a kormánytól most megkapott jogkörökkel helyesen élnek, legyen szó akár ellenzéki, akár kormánypárti polgármesterekről, mindent megtesznek azért, hogy a polgárokat a településükön biztonságban tudják. De voltak rossz példák is, ezek közé sorolta a politikus az ellenzéki képviselők magatartását a koronavírus törvény kapcsán.

A képviselő arra a kérdésre, hogy a járvány nagyobb terjedése esetén az egészségügy elegendő kapacitással re3ndelkezik-e úgy válaszolt, az Operatív Törzs információi alapján ki ehet jelenteni, a Kiskunhalasra tervezett konténerkórház három hét alatt felépült, de vannak további kapacitások, elsősorban a leginkább fertőzött területen, Budapesten. Ezek alapján kimondható, amennyiben sikerül a járvány terjedését lelassítani, márpedig minden korlátozási rendelkezésnek ez a célja, akkor lesz elegendő kapacitás az egészségügyben, azaz mindenkit, aki fertőzötté válik és súlyosak lesznek a tünetei, azokat el tudják látni.

A teljes beszélgetést itt nézhetik meg.