A demokráciáról alkotott vélemények közti különbség a problémák elsődleges oka

Vágólapra másolva!
Erdélyi Rezső Krisztián, a Nézőpont Intézet vezető elemzője a Heti Tv Pirkadat című műsorában világította meg a koronavírus törvény kapcsán keletkezett kritikák hátterét.
Vágólapra másolva!

A szakértő az Európai Bizottság volt elnökének, Jean-Claude Juncker nyilatkozatát értékelte. Mint elmondta, a volt elnök saját véleményét fogalmazta meg, amikor azt mondta, a koronavírus törvény kapcsán határozottabban kellett volna fellépni Magyarországgal szemben, egyébként több más nyugati politikus is támadta ezt a rendelkezést, leginkább azért, mert a törvény hatályát tekintve nem szerepel benne egy egzakt dátum.

A mostani EB elnök is azt mondta, határozottan fel kell lépni azokkal az országokkal szemben, amelyek a járványt úgymond hatalomszerzésre használják, Von der Leyen asszony nem nevezett meg konkrétan egyetlen államost sem, míg Juncker szerint igenis meg kellett volna említeni Magyarországot, sokkal erősebb fellépést követelve az általa vélt negatív következmények ellen. Az európai sajtóban már olyan hírek terjengenek, hogy a törvény kapcsán Magyarországon 2022-ben már választások sem lesznek, megszűnik a Parlament. Azt valamiért nem veszik figyelembe – tette hozzá Erdélyi Rezső Krisztián, hogy a Parlament folyamatosan ülésezik és a kritizált törvény csak és kizárólag az időközi választások felfüggesztéséről szól.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.