Vádat emeltek két büntetett előéletű fiatal ellen, akik elloptak egy disznót egy Heves megyében élő gazda udvaráról, majd agyonverték, a tetemét pedig az árokparton hagyták.

A tizennyolcadik évüket frissen betöltött, de már büntetett előéletű fiatalok január 30-án este, azért mentek a faluban lakó egyik gazda házához, hogy magukkal vigyenek egy élő disznót.

A két fiatal férfi beosont az udvarra, a melléképületből kihoztak egy ásót és egy kaparóvasat, és kihajtottak vele az ólból egy közel 80 kilós állatot. Miután a disznót kivezették az utcára, a saját házuk felé kezdték terelgetni, de harminc méter után a rémült állat beszaladt az út menti árokba, ahonnan a két férfi noszogatása ellenére sem volt jött elő. A tolvajok ezért elhatározták, hogy agyonverik, hogy haza tudják vinni.

Ezért egyikük többször fejbe vágta a disznót a nála lévő szerszámmal, majd amikor belefáradt, társa folytatta verést, így felváltva ütötték a disznót, amíg bele nem pusztult.

A két férfi legalább huszonhárom csapást mért az állatra, ezzel teljesen összetörték a koponyáját.

Az elpusztult állatot ezután megpróbálták kivonszolni az útra, azonban túl nehéznek bizonyult, ezért otthagyták a tetemet, majd leléptek a helyszínről.

Az ügyészség állatkínzás és lopás miatt vádat emelt a két férfi ellen, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, illetve pártfogó felügyeletük elrendelését javasolta.