Bécsben és Dunaújvárosban kényszerített prostitúcióra lányokat egy család és még két ember. A család két lánynak szállás is adott és munkára kényszerítette őket.  A csoportot vezető férfi letartóztatását ma hosszabította meg a Székesfehérvári Járásbíróság.

Ahogy arról korábban írtunk, egy egész család, anya és a gyerekek is, a családfő irányítása mellett és két másik bűnőző 2017-től bűnszervezetben megvásárolt magyar nőket, gyerekeket is, hogy utána Bécsben és Dunaújvárosban prostitúcióra kényszerítse őket. 

A kislányokat sokszor megverték, vagy fenyegetéssel vették rá a "munkára".

illusztrációForrás: Shutterstock

A kiszemelt lányoktól elvették a bevételük nagy részét. Kettejüknek a család biztosított szállást. Őket is prostituáltként dolgoztatták és elvették tőlük az ezzel szerzett pénzt. 

A bűnszervezet tagjait emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt letartóztatták, mert a bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy elszöknének, vagy akadályoznák a nyomozást és az is, hogy újabb bűncselekményeket követnének el. A csoportot vezető férfi letartóztatását a Székesfehérvári Járásbíróság meghosszabbította. A döntés nem végleges, mert a férfi védője fellebbezett.