Szöges vasrúddal támadt egy nyugdíjas párra egy férfi, és kirabolta őket

2020.04.15. 11:22

Egy idős pár lakásába tört be egy kiskunhalasi férfi, majd szöges vasrúddal megfenyegette őket, és 92 ezer forintot rabolt el tőlük. A rendőrök egy órán belül lecsaptak rá.

A kiskunmajsai férfi röviddel azelőtt, hogy egy korábbi büntetés letöltése miatt börtönbe vonult, november 8-án, kora délután bemászott egy nyugdíjas pár udvarába. Magával vitt egy másfél méter hosszú, szöges farudat is. A nyitott ajtón

bement a házba, majd a szobába lépve a szöges farudat az ágyban fekvő, idős férfira, és élettársára támadt vele. Azzal fenyegetőzött, hogy angyonveri őket, ha meg mernek mozdulni, és a telefonjukat követelte.

Az asszony ijedtében felkelt az ágyról és élettársához akart menni, ám a betörő ekkor a ruhás zsákok közé lökte.

A rablót az idős férfi próbálta megnyugtatni, közölte, hogy nincs telefonja, ehelyett megkínálta cigarettával. A férfi elfogadta, és beszélgetni kezdtek, majd

hirtelen az idős férfi ágyához lépett, a párna alól kivette és a benne lévő 92 ezer forintot magához vette.

A nyugdíjas férfi ekkor elé állt és visszakérte a pénzét, de a támadó úgy meglökte, hogy ő is a ruhás zsákok közé esett.

A rendőrök egy órán belül elfogták a rablót, akinek a jobb lábán lévő zoknijában az összes pénzt megtaláták, 1.500 forintot leszámítva.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító férfi számára  fegyházbüntetés kiszabását javasolta.