Halálra gázolt egy gyalogost egy részeg sofőr Miskolc mellett

alkoholszonda
Vágólapra másolva!
Vasárnap éjjel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszóról, Gesztely felé tartott ismerőseivel egy férfi, aki nem vette észre az úton előtte sétáló gyalogost és elgázolta. Aztán anélkül elhajtott a helyszínről, hogy segített volna. Később a sofőr és az egyik utas visszatért, de addigra az elütött férfi meghalt.
Vágólapra másolva!

Április 12-én este fél 11-kor autózott három ismerősével Gesztely felé egy sofőr.

A látási viszonyokhoz képest gyorsabban ment, emiatt csak későn vette észre az előtte sétáló férfit. Elütötte.

A sofőr megállt a baleset után. Kiszálltak ismerőseivel az autóból, de anélkül, hogy segítettek volna gyalogosnak, továbbmentek.

Később a gázoló és az egyik utasa visszament a baleset helyszínére, de az elütött férfi olyan súlyosan megsérült, hogy addigra már meghalt.

Illusztráció Forrás: MTI/Földi Imre

A rendőrök megszondáztatták a sofőrt.

Kiderült, hogy részegen gázolta halálra a férfit.

Halált okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés, és segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt indult eljárás ellene.

A bíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását, tekintettel a büntetés mértékére és arra, hogy elhagyta a baleset helyszínét, valamint arra, hogy szerintük fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye is. A végzés még nem végleges, mert a férfi és védője fellebbezett –írta közleményében a Miskolci Törvényszék.

Ha a bíróság bűnüsnek találja, akár 12 év börtünbüntetésre is számíthat.