Börtönben marad a csantavéri bérgyilkos

D. Csaba
Vágólapra másolva!
Meghosszabbította a bíróság D. Csaba letartóztatását, aki gyilkolhatott Budapesten, Belgrádban és Amszterdamban is. A férfit tavaly márciusban fogták el egy prágai szállodában, majd júliusban kiadták Magyarországnak. D. Csaba korábban a budapesti gyilkosságot már beismerte.
Vágólapra másolva!

A 38 éves férfi tavaly januárban gyilkolt meggyilkolt egy családapát Belgrádban. A férfi épp összecsukta a családi babakocsit, hogy betegye az autóba, amikor D. Csaba és a társa megálltak tőle nem messze egy fehér autóval.

A bérgyilkos kiszállt az autóból, odalépett a férfihoz, hirtelen előkapta a fegyverét, és mellkason valamint fejbe lőtte a férfit.

Ezek után D. Csaba és az autót vezető társa elmenekültek a helyszínről. Az áldozat, a 37 éves M. Nebojsa a helyszínen meghalt.

Forrás: Origo

D. Csaba a gyanú szerint 2018 szeptemberében 11 kiló kokaint akart eladni egy magyar vállalkozónak, ezért találkozót beszélt meg vele a Pólus Center mögötti Szilas patakhoz. Kokain helyett viszont édesítőszert tett az 1 kilós csomagokba.

Amikor a vállalkozó behajolt a kocsijába, hogy ellenőrizze a csomagokat, D. Csaba fejbe lőtte. A holttestet beledobta a patakba.

Korábban, 2018 nyarán fényes nappal a férfi bement egy forgalmas amszterdami étterembe, és lelőtt egy 62 éves horvát, holland állampolgársággal is rendelkező maffiózót.

A férfit tavaly márciusban fogták el egy prágai szállodában, majd júliusban kiadták Magyarországnak. D. Csaba a budapesti gyilkosságot beismerte, a Bors információi szerint a belgrádit is.

Most bíróság megállapította, hogy a gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, illetve a nyomozás megnehezítésének, bizonyítékok eltüntetésének veszélye továbbra is fennáll, ezért

újabb három hónapra elrendelte a férfi letartóztatását, vagyis 2020. július 20-ig. A végzés nem végleges.

D. Csaba Forrás: police.hu

A rendőrség tavaly július 19-én közölte, hogy előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett gyilkosság és csalás gyanúja miatt indított eljárást D. Csaba ellen. Emellett több másik emberölési ügyet is vizsgálnak.

Sajtóinformációk szerint D. Csaba Szerbiában és Spanyolországban is követett el bűncselekményt. Tavaly márciusi elfogásakor a rendőrség azt közölte, hogy a férfi ellen három ország is elfogatóparancsot adott ki.