A kivételes esetektől eltekintve csak írásbeli érettségi vizsgák lesznek

2020.04.16. 13:57

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón bejelentette, hogy a kormány döntése alapján - a kivételes eseteket leszámítva - csupán írásbeli érettségi vizsgákat szerveznek idén a koronavírus-világjárvány miatt. Az érettségi május 4-től kezdődik.

Kizárólag azoknak lesz lehetőségük érettségit tenni, akiknek a továbbtanulás miatt erre szükségük van, ez mintegy 83 ezer diákot érint. A mostani vizsgaidőszakban előrehozott vizsgákra nem lesz mód  – jelentette ki Gulyás Gergely

A május 4-től kezdődő vizsgákat várhatóan mintegy két hét alatt bonyolítják le. A vizsgákat úgy kell megszervezni, hogy egy teremben tíznél több diák nem tartózkodhat majd, és a másfél méteres távolságot is be kell tartani  - mondta a miniszter.

Hangsúlyozta: szóbeli csak azon tárgyaknál lehet, ahol nincs lehetőség írásbelit tartani, ez 3178 diákot érint. A többi esetben tehát kizárólag írásbeli vizsgák lesznek. 

Senkinek sem kötelező érettségit tenni, ha valaki úgy dönt, most nem vizsgázik, erre ősszel lehetősége lesz. Ebben az esetben a jövő évi felvételi eljárásba tud bekapcsolódni  - tette hozzá Gulyás Gergely.