VV Fanni: mégsem akar vallomást tenni a koronatanú

VV Fanni
Az utolsó VV Fanniról készült fotó. Novozánszki Fannit tavaly november óta nem találják, a megölésével B. Lászlót gyanúsítják.
Vágólapra másolva!
VV Fanni gyilkossági ügyének tárgyalása a koronavírus miatt csúszik, mégis váratlan fordulat történt. A Blikk információi szerint a koronatanú, aki eddig utalgatott arra, hogy mindent tud, mert egy cellában ült B. Lászlóval, a gyilkosság gyanúsítottjával, mégsem akar vallomást tenni.
Vágólapra másolva!

Az egyik valóságshow-ban ismerté vált Novozánszki Fannit két és féle nem találják. Az eltűnt celeb utáni kutatást hamar gyilkossági ügynek nyilvánították. A megölésével pedig dunaújvárosi B. Lászlót gyanúsították meg. Az ügy egyik januári tárgyalásán az ügyész bemutatott egy levelet, amit egy börtönben ülő férfi írt.

Ebben az állt, hogy egy cellában ült B. Lászlóval, aki mindent elmondott neki a gyilkosságról. Azt is megemlítette, hogy a Fanni holttestét a Dunában kell keresni.

Az ügyészség ezek után azt javasolta, hogy hallgassák meg a tárgyalóteremben is a férfit.

B. László Fotó: Polyák Attila - Origo

A rab az információért cserébe azt kérte, hogy engedjék el a büntetése hátralévő részét. A Blikk információi szerint a Fővárosi Törvényszék nemrégen kapott egy levelet a koronatanútól, amiben azt kéri, hogy mentsék fel a vallomástétel-kötelezettsége alól.

Azt írja a levélben, hogy retteg, mert szerint az ügynek komoly politikai szála van, de a koronavírustól is tart.

Az is bántja, hogy amíg őt bilincsben vezetik be a tárgyalóterembe, ahol kiderül ki ő, addig B. László szabadon, vasalt ruhában hallgatná azt, amit mond. Elmondása szerint a mondanivalója után biztos megpróbálnák "jobb belátásra bírni".

"Végtelenül elkeserít, hogy egy ilyen fontos tanú megpróbál kihátrálni a vallomástétel alól.

Ez a személy korábban gyakorlatilag azt sugallta az írásaiban, hogy tudja, mi történt Fannival, erre most megpróbálja az egészet semmissé tenni.

Remélem, végül mégis beszél, és megtudjuk, mit mondott neki a gyanúsított a börtöncellában" - mondta dr. Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője.

A lap úgy tudja, hogy a Fővárosi Törvényszék annyit engedett meg a férfinak, hogy írásban tegyen vallomást.

Forrás: Blikk

Ahogy korábban megírtuk, VV Fanni 2017. november 20-án tűnt el. A lakópark biztonsági kamerája felvette, ahogy B. László leviszi a lépcsőn az élettelen testét és berakja a kocsijába. A rendőrség mindent megtett, hogy megtalálja a halott lányt. Keresték a Dunában, a Balatonban és egy hatalmas erdőben is Veszprém és Budapest között. Számtalan lehetőség szóba jött azzal kapcsolatban, hogyan tüntethette el a holttestet B. László. Ezek között egészen extrém megoldások is megfogalmazódtak.

Megetethette vaddisznókkal, odaadhatta a holttestet egy olyan bűnszervezetnek, amelynek tagjai pénzért cserébe elégethették egy krematóriumban.

Bármi is történt, egy biztos, VV Fannit mostanáig nem sikerült megtalálni.

A vád egyébként azzal érvel, hogy a férfinak anyagi problémái voltak és Fannitól akart pénzt szerezni, aki viszont találkozni sem akart vele.

B. László eldöntötte, hogy ha kell, akkor erőszakkal is, de pénzt szerez tőle.

B. László a nő eltűnése után arra keresett rá a telefonján, hogy melyik országokból nincs kiadatás Magyarországra. Egy Közép-Amerika keleti partján, a Karib-tenger mellett lévő kis ország, Belize fővárosát nézte ki, ahol szabad szobákat nézett 2017. november 30. és december 30. közötti időszakra egy fő részére.