Száz rendőr csapott le 7 unokázós csalóra - videó

unokázós csalókat fogtak
Vágólapra másolva!
Öt férfit és két nőt a bilincseltek meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak, a Pápai Rendőrkapitányság rendőreinek és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közös, összehangolt akciójában.
Vágólapra másolva!

A Győri Rendőrkapitányságon december 16-án indult nyomozás amiatt, mert valaki egy idős, győri asszonyt felhívott telefonon, majd

az unokájának adta ki magát. Azt mondta, balesete volt és pénzre lenne szüksége.

A hívás után a nyugdíjas asszony több mint másfél millió forintot adott át a lakásán megjelenő ismeretlennek. Néhány héttel később Pápán történt meg ugyanez egy másik idős emberrel.

Az unokaként telefonon bemutatkozó férfi ismét egy balesetre hivatkozva csalt ki a gyanútlan nagyszülőtől több millió forintot.

2020 februárjában, két egymás utáni napon kapuvári és balatonalmádi időseknek telefonáltak a történettel. Mindkét helyről nagyobb összegű pénzt zsákmányoltak.

Futárokkal dolgoztattak

A nyomozók azonnal munkához láttak. Mindenkit kihallgattak, és rábukkantak a nyomra. A látókörükbe került egy több emberből álló kör.

Forrás: Police.hu

Ők voltak az úgynevezett "futárok", akiket a gyanú szerint külföldi hívószámú telefonokról irányítottak.

Forrás: Police.hu

Az unokázós csalókat és a segítőiket tegnap öt pápai helyszínen fogták el egy összehangolt akcióval a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, a Győri és a Kapuvári Rendőrkapitányság, valamint a Pápai Rendőrkapitányság rendőrei.

Forrás: Police.hu

100 rendőr csapott le a bűnszervezetre

Mivel felmerült a gyanú, hogy a hét gyanúsított egyikénél fegyver lehet, két helyszínen a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is részt vett a csalók elfogásában.

Házkutatást is tartottak a rendőrök mindenkinél. Ez sem volt eredménytelen.

Forrás: Origo

A bűnözők otthonában bűncselekményhez használt tárgyakat, iratokat és eszközöket találtak és foglaltak le, emellett a vagyonvisszaszerzés érdekében pénzt is.

Unokazós csalás, Győr, Pápa Forrás: Police.hu

A közel 100 rendőr részvételével végrehajtott akcióban az öt férfit és két nőt a Győri, valamint a Kapuvári Rendőrkapitányságra vitték, ahol három férfit őrizetbe vettek csalás megalapozott gyanúja miatt, miután gyanúsítottként kihallgatták őket a nyomozók. A többieket most fogják kihallgatni.