Nacsa Lőrinc: A segítségnek nincsen ideológiája

Vágólapra másolva!
Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője a koronavírus-járvány elleni küzdelemről, a kormányzati tevékenységről beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában, de szóba került még az országnak nyújtott segítség, valamint az EU-val történő viták kérdése is.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, a mostani Húsvét más volt, mint az eddigiek, hiszen a szélesebb családtól, a barátoktól, a hagyományoktól is távolságot kellett tartani, de ettől függetlenül a magyar Országgyűlés folyamatosan dolgozik, a múlt héten is 16 törvényjavaslat vitáját kezdték meg, a jövő héten is egy tucat javaslat kerül a képviselők elé. Ezeknek a jelentős része nincsen szoros összefüggésben a koronavírus-járvánnyal, mert már most fel kell készülni a veszélyhelyzet utáni világra, hiszen a cél egy olyan környezet megteremtése Magyarországon, amire lehet támaszkodni, amiből lehet újraépítkezni.

Ugyanakkor mindezek mellett a képviselők folyamatosan tájékoztatást kapnak a járvány elleni védekezés állapotáról, tegnap a külügyminiszter szólt ezekről, részletezve, hogy eddig mik és mekkora mennyiségben érkeztek hazánkba. Mint azt a miniszter felsorolta, az elmúlt héten majdnem 30 repülőgép érkezett védőfelszerelésekkel, ebben nem lehet eléggé köszönetet mondani azoknak, akik megszervezik a repülőgépek megtöltését, az áru hazai kipakolását, a logisztika megszervezését – emelte ki a képviselő. Példaként hozta fel, hogy az országnak majdnem 150 millió maszkra van szerződése, ennek közel a harmada már meg is érkezett, ahogy a múlt héten bejött több mint száz lélegeztetőgép. Fontos, hogy jól működik a kínai légihíd, amit sikerült kiépíteni, a beszerzések folyamatosak, így készül fel az ország a nehezebb időkre.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.