A koronavírus miatt karanténba került az észak-macedón miniszterelnök és több miniszter

Vágólapra másolva!
Házi karanténba vonult Oliver Spasovski, Észak-Macedónia ügyvivő miniszterelnöke, valamint három minisztere és az egészségügyi államtitkár, miután a szerb határhoz közeli Kumanovo város polgármesterével találkoztak, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje.
Vágólapra másolva!

Házi karanténból folytatja a munkát Oliver Spasovski észak-macedón ügyvivő miniszterelnök, miután az ország északi részén található Kumanovo város polgármesterével, Maksim Dimitrievskivel találkozott. Az észak-macedón államigazgatás négy vezetője – Bujar Osmani európai ügyekért felelős miniszer és miniszterelnök-helyettes, Arber Ademi oktatási miniszter, Venko Filipce egészségügyi miniszter és Vladimir Milosev egészségügyi államtitkár – elővigyázatosságból szintén karanténba került. Valamennyi, a szerdai találkozón részt vett kormánytisztviselő koronavírus elleni védőeszközöket viselt, derült ki az észak-macedón kormány csütörtöki közleményéből.

"Észak-Macedónia kormánya minden eshetőségre felkészült, ezt a helyzetet is beleértve. A kormány az online kommunikációs eszközök segítségével folytatja tevékenységét", fogalmaz a közlemény. A kumanovói egészségügyi központ orvosai ellenőrizték, hogy a polgármester kikkel lépett kapcsolatba, ez alapján határoztak az ügyvivő miniszterelnök és a kormánytisztviselők 14 napos karanténba helyezéséről.

Kumanovót rendkívül súlyosan érintette a koronavírus-járvány. A város kórházában orvosok és ápolók is megfertőződtek. Ide kerültek azok a védőeszközök is, amelyeket korábban Magyarország és Szlovénia ajánlott fel.