Mindenhova eljuttatják a szükséges védőfelszereléseket

Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a parlamenti frakció szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában arról beszélt, hogy mit jelent a járvány egy vidéki nagyvárosban, Debrecenben.
Vágólapra másolva!

Európában egyre több helyen lehet olcsó koronavírus teszteket beszerezni, arra a kérdésre, hogy ez itthon miért nem lehetséges, a politikus úgy felelt, a teszt valóban egyszerű, de ez nem óvja meg az embert a betegségtől. Egy olyan agresszív vírussal állunk szembe – tette hozzá, amit akár egy délutáni séta alatt is el lehet kapni. A teszt bármennyire is fontos lehet, de csak egy adott pillanatot tud megmutatni, azaz előtte és utána is be kell folyamatosan tartani a különböző előírásokat, higiénés szabályokat. Ez az igazi védelem, ahogy az időseknél meg az, ha otthon maradnak, mert akkor nincsen meg a lehetősége a személyes találkozásoknak, ami akár megfertőződéssel is járhat. A legfontosabb pedig az, hogy az emberek vigyázzanak egymásra.

A képviselő arról is beszélt, hogy a parlamenti képviselők nem tudnak mindent távmunkában elintézni, persze számos olyan feladat van, amiért nem kell bejárni, mint akár egy módosító indítvány megszövegezése, annak egyeztetése. Ugyanakkor a plenáris és a bizottsági üléseket megtartják, minden ellenkező rémhírrel szemben – emelte ki Halász János.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.