Egy fiatal férfi tavaly novemberében az interneten kiadó albérletként hirdetett egy lakást Budapest VII. kerületében, a Hársfa utcában. A hirdetésekre jelentkezők közül hat érdeklődőtől összesen, közel egymillió forintot vett át különböző összegekben kaucióként. Mint kiderült, az egész átverés volt.

Az érdeklődök a lakást elfoglalni nem tudták, a férfi különféle kifogásokkal kimentette magát a következő találkozásokról, majd később elérhetetlenné vált a bérlők számára.

A csaló a pénz átvételéről olyan hamis jegyzőkönyvet készített és írt alá, amelyben magát egy cég ingatlanreferensének álcázta. A férfinak valójában semmi köze nem volt a megnevezett céghez, sőt, ingatlanok kiadásával sem foglalkozott. Ezen kívül a férfi a lakás tulajdonosától sem kapott engedélyt, hogy a lakást albérletként hirdethesse, és ezért kauciót vehessen át.

Az erzsébetvárosi rendőrök azonosították a 21 éves férfit, aki ellen november 21-én elfogatóparancsot adtak ki. A rendőrök a férfit végül április 16-án, ügyintézés közben fogták el egy terézvárosi hivatalban.

A rendőrök a férfi csalás és okirathamisítás miatt hallgatták ki, melynek során a férfi  beismerte bűnösségét.

Forrás: Police.hu