A három férfit április 16-án fogták el, legalább tíz autót törhettek fel - írta honlapján a rendőrség.

A banda a VIII. és a X. kerületben garázdálkodott.  Az esetek többségében az autók távirányítású lezárását jelblokkolóval akadályozták meg,  de akadt olyan eset is, amikor az autó ablakát törték be, hogy az utastérben, illetve a csomagtartóban hagyott értékekhez hozzáférjenek.

A lopások az év eleje óta folytak, ezekben a 46 éves P. Sándor az összesnél jelen volt, míg társai, az 55 éves Cs. Károly nyolc, a 30 éves L. Gábor négy alkalommal vett részt az autófeltörésekben. A három férfi az autókból többek közt tabletet, laptopokat, fényképezőgépeket, objektíveket, valamint iratokat és személyes használati eszközöket vitt el. 

A VIII. kerületi rendőrök a nyomozás során számos kamerafelvételt elemeztek. A nyomozók az autófeltörők elfogását követően P. Sándort 11 rendbeli, Cs. Károlyt 9 rendbeli, L. Gábort 4 rendbeli lopás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az eljárás során a nyomozók lefoglaltak három jelblokkolót és több számítástechnikai eszközt is.