Eléri az országhatárt az M3-as autópálya

PALKOVICS László, Mogyoród, Fót
A Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya-csomópont Mogyoródnál az átadóünnepség napján
Vágólapra másolva!
Kiírták a pályázatot az M3-as autópálya utolsó, az országhatárig tartó szakaszára. A Vásárosnaménytól a beregdaróci határátkelőig húzódó 23 kilométeres szakaszon egy új Tisza-híd is épül.
Vágólapra másolva!

Elkészülhet az M3-as autópálya országhatárig tartó 23 kilométeres szakasza, a tervezésre a közelmúltban írt ki pályázatot az állami beruházó - írja a Magyar Nemzet az uniós közbeszerzési értesítő alapján. A felhívás szerint a vállalkozónak autópályává fejleszthető, kétszer két forgalmi sávos autóutat kell megterveznie Vásárosnaménytól a beregdaróci magyar–ukrán határátkelőig.

A Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya-csomópont Mogyoródnál Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A lap szerint az egybefüggő út új nyomvonalon halad majd, három méter széles fizikai elválasztó sávval rendelkezik, a koronaszélessége pedig húszméteres lesz majd.

Az útszakaszon négy külön szintű csomópont és egy kétoldali egyszerű pihenőhely épül. A mérnököknek összesen mintegy harminc műtárgyat kell megtervezniük, köztük egy

új, várhatóan 210 méter támaszközű Tisza-hidat,

valamint feladatuk lesz a vásárosnaményi mérnökségi telep kibővítése is - írja a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet: az M3-as autópálya építése az elsők között indult meg, a fővárostól Gödöllőig tartó szakaszt már 1978-ban átadták.