Újpesten az elmúlt fél év alatt gyakorlatilag semmi nem történt

2020.04.20. 14:30

Ozsváth Kálmán, a Fidesz újpesti önkormányzati képviselője értékelte az új városvezetés elmúlt hat hónapját, különös tekintettel a mostani vírus általi veszélyhelyzetre a Heti Tv Pirkadat című műsorában.

A politikus elmondta, jelenleg ellenzékben politizálnak a kerületben, korábban kilenc éven át a Fidesz adta a város felelős vezetéséhez a többséget, a pártjukból került ki őszig a polgármester. Ezek az évek arról voltak híresek, hogy egymást érték a fejlesztések Újpesten, mindezek ellenére úgy döntöttek a választók tavaly októberben, hogy inkább más vezesse a kerületet. A jelenlegi helyzetben mint városházi ellenzék azt tudják tenni, hogy elmondják a gondolataikat, javaslatokat fogalmazzanak meg. Ozsváth Kálmán megjegyezte, úgy látják, különös tekintettel a mostani veszélyhelyzetre, hogy a kerületben az elmúlt fél év alatt gyakorlatilag semmi nem történt. Hozzátette, az előző vezetés 9 milliárd plusszal adta át a kulcsot a jelenlegi polgármesternek, ám azt, hogy jelenleg hogyan áll ez az összeg, azt nem lehet tudni. Egy biztos, semmilyen fejlesztés nem történt azóta.

A kerületi Fidesz frakció több javaslattal is előállt, ám ezeket a képviselő szerint a mostani többség lesöpri az asztalról, a képviselő szerint leginkább azért, mert ezek fideszes javaslatként kerülnek be a testületbe. Példának okáért azt szerették volna elérni, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiségek bérleti díját a mostani helyzetben engedjék el vagy legalább jelentősen csökkentsék, ezt a vezetés nem támogatta, helyette egy igen bonyolult adminisztratív eljárás során érhetnek a bérlők egy esetleges bérleti díj csökkenést. Ez az egész azt eredményezheti, hogy előbb-utóbb kiürülnek az újpesti üzlethelyiségek. Pedig – tette hozzá a politikus, az önkormányzatnak ez havonta több mint 60 millió forintos bevételt jelent. Mindezek mellett a mostani vezetés összesen csupán 50 millió forinttal hozott létre egy alapot a bérlők megsegítésére.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.