A Hungary Helps - Magyarország segít Program, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben, támogatja a beregszászi magyar közösség járványügyi védekezését - jelentette be Azbej Tristan közösségi oldalán. Az államtitkár üzent a párbeszédes Szabó Tímeának és a baloldalnak a parlament tegnapi ülése miatt.

"Tegnap Szabó Tímea, a parlamenti patkó baloldalán helyet foglaló hat Gyurcsány-párt egyikének társelnöke, azt csinálta, amiben a hazai baloldal mindig is jeleskedett: belerúgott egyet a külhoni magyar testvéreinkbe. Tette ezt annak kapcsán, hogy a Kormány úgy döntött, nem hagyja magára a járványhelyzet idején sem a külhonban élő honfitársainkat, és a segítésükre siet" - kommentálta a tegnapi történéseket Azbej Tristan, aki emlékeztetett a 2004-es, kettős állampolgárságról szóló népszavazásra is. "Emlékszünk még 2004. december 5-re? Nem a mostani az első alkalom, hogy az irigységre, gyűlöletkeltésre és álhírekre alapozva a magyarországi baloldal éket akar verni magyar és magyar közé" - tette hozzá.

A politikus szerint nem ez az első alkalom, hogy "a keresztény-konzervatív közösség magára vállalja a sebek begyógyítását."  

Ehhez a küldetéshez csatlakozik a Hungary Helps - Magyarország segít Program is, mely, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben, támogatja a beregszászi magyar közösség járványügyi védekezését 

- jelentette be a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár, azzal indokolva a gesztust, hogy ezzel szeretnék kifejezni, hogy "minden magyar felelős minden magyarért".

Mint ismert, az Országgyűlés tegnapi ülésén Szabó Tímea, a Karácsony-féle Párbeszéd frakcióvezetője felszólalásában amiatt bírálta a kormányt, hogy pár ezer maszkkal segítette a határon túli magyar közösségeket. A kormánypárti képviselők tapssal szakították félbe a beszédét, amikor a megsegített települések neveit kezdte el sorolni.

Nem volt vége a sornak: keddi posztjában Bauer Tamás védelmébe vette Karácsony Gergely párttársát. A Demokratikus Koalíció politikusa, egykori alelnöke arról írt, a kormánynak nem dolga a csallóközi, székelyföldi, vajdasági vagy kárpátaljai magyarok segítése.