Egy magyar nyomda olyan eldobható maszkot fejlesztett, ami papírból készül, olcsón és gyorsan. Arra tervezték, hogy bevásárlás közben hordják az emberek.

A virSTOP szájmaszk teljes mértékben magyar fejlesztés. Speciális alakúra vágott kartonpapír és gumi összeszerelésével készül. Az innováció magában a formában van, a fejlesztés szakorvosok bevonásával történt.

Forrás: papirmaszk.hu

"A papír szájmaszk, hasonlóan a legtöbb eldobható orvosi maszkhoz, a felhasználó környezetét védi. Azonban működése a legtöbb maszktól eltérően a páralecsapódás elvén alapul. A papír minimálisan ereszti át a levegőt, ezért a légzés a szem alatti és állkapocs melletti légréseken keresztül, alászívással történik. A kilégzéskor távozó pára a maszk belső oldalán lecsapódik, melyet a papír felszív – magyarázza Prech Tamás Zsolt, a tervező Media-Press '91 Kft. ügyvezetője.

Forrás: papirmaszk.hu

A tervek szerint a maszkot a boltok előtt osztogatják majd az embereknek, akik miután végeztek és kijöttek az üzletből kidobják a szemetesbe. A virSTOP maszk maximum két órán keresztül hordható.