A hamis számlázáson alapuló bűnszervezetet egy testvérpár alapította és működtette, ellenük és öt társuk ellen az ügyészség vádat emelt és börtönbüntetést javasol számukra.

Két testvér, egy negyvennégy és egy negyvenkét éves férfi, 2011-től különféle elektronikai, műszaki és háztartási gépekkel kereskedett Magyarországon belül, amerikai és Seychelles-szigeteki tulajdonosi hátterű cégek keretében.

Hogy csökkentsék adófizetési kötelezettségüket, egy hamis számlázási láncolatot alakítottak ki és működtettek. A fiktív számlákat kiállító céghálózat megszervezését a fiatalabb testvér beleegyezésével a negyvennégy éves férfi irányította, aki a szövetségbe több embert bevont, így az hét főre bővült. Volt köztük egy informatikus, aki kifejlesztett egy olyan programot, amely hamis számlák leplezésére is alkalmas. A bűnszervezet magyar és szlovák cégeket, Szlovákiában bérelt raktárakat használt, és az államnak több, mint egymilliárd forint kárt okozott.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 2016 márciusában egy akció keretében felszámolták a bűnszervezetet, majd részletes vizsgálatokat végeztek.

Az ügyészség a szövetség hét tagja ellen vádat emelt, és fegyház – és börtönbüntetés, illetve közügyektől való eltiltás kiszabását javasolta.