Álmában támadtak rá egy békéscsabai párra

rendőrség, rendőrautó
Vágólapra másolva!
A Békéscsabai Járási Ügyészség testi sértés, magánlaksértés és rongálás elkövetése miatt kezdeményezte egy 42 éves kevermesi férfi és 28 éves unokaöccsének a letartóztatását, akik április 2-án éjjel durván bántalmazták az idősebb férfi volt élettársát és annak új barátját.
Vágólapra másolva!

Az idősebb férfi egy éve szakította meg a viszonyt az élettársával, akinek ezután új párja lett. Ezt megtudta a férfi, aki unokaöccsével együtt április 2-án hajnali fél 1 körül betört volt élettársának békéscsabai lakásába. A nő új társa már aludt. Arra riadt fel, hogy megtámadták.

A két betörő ütni-verni, rugdosni kezdte, aztán a segítségére siető nővel is megtették ugyanezt.

A kitört bejárati ajtó üvegének darabját is használták. A pár mindkét tagja megsérült a fején, felsőtestén és a karján is.

Megvágták őket az üveggel.

Forrás: Police.hu

A férfinak 8 napon túl gyógyuló, míg a nőnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, utóbbi esetben azonban fennállt az ennél súlyosabb sérülés bekövetkezésének a lehetősége is.

Miután a két férfi elment, a ház előtt parkoló autóiknak is nekiestek. Betörték a szélvédőiket.

Egyik autóban 96 ezer, a másikban 71 ezer forintos kár keletkezett.

A két férfi cselekménye társtettesként elkövetett magánlaksértés, súlyos testi sértés és rongálás megállapítására alkalmas, a kiszabható büntetés a halmazati szabályok alapján

- írta az Origónak küldött közleményében dr. Havrán Ákos a Békés Megyei Főügyészség mb. főügyészhelyettese.

Közölte, hogy a két férfit azért tartóztatták le, mert az elkövetés után megszöktek, csak elfogatóparancs alapján sikerült megtalálni a nyomozóknak április 20-án.

- tette hozzá.

A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte a két férfi letartóztatását.