Jakab István: A nemzeti értékek megtartásánál a nagyobb állami szerepvállalásra is szükség van

Vágólapra másolva!
Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában a hazai áruk fontosságáról beszélt a koronavírus-járvány kapcsán, de szóba került még a hazai őshonos állatok szerepe is.
Vágólapra másolva!

A politikus a Föld Napja kapcsán felidézte a miniszterelnök által is megemlített gondolatot, mely szerint a Földet az emberiség az unokáitól kapta kölcsön, úgy kell rá vigyázni, hogy majd az ő számukra is élhető legyen a bolygónk.

Jakab István külön megemlítette a magyar élelmiszerek helyzetét, mint megjegyezte, amikor a mostani pandémia Magyarországra tört, akkor az emberek pánikvásárlásba kezdtek, minden felelős ember igyekezett megnyugtatni mindenkit, van elegendő termék, csak legyen idő a polcokat feltölteni, Magyarország képes az elegendő mennyiségű és kiváló minőségű élelmiszert előállítani. A boltokban kapható élelmiszerek kapcsán azt emelte ki az agrárszakember, hogy miután hazánk az EU tagja, így a munkaerő és a termékek szabad áramlása az természetes. Az ágazatnak is alkalmazkodnia kell így a közösségen belüli versenyhez, az a feladat, hogy a magyar mezőgazdaság a saját áruit helyezze el a polcokra. A magyar emberek azok, akik képesek hozzájárulni a hazai gazdaság újraindításához, csupán azzal, hogy a magyar árut vásárolják, amiből van elegendő.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.