Január 31-e óta keresi a Váci Rendőrkapitányság a Cs. családot, az apát, anyát és az öt fiukat: Márkot, Sebestyént, Mátét, Imrét és Balázst - írja a Váci Napló alapján a Bors. Bár a rendőrök kaptak egy levelet, amit az egyik szülő nevében írtak, ez nem győzte meg őket arról, hogy minden rendben van velük.

Azután kezdték keresni őket, miután a család eltűnését az egyik rokonuk bejelentette. Ismerőseik érthetetlenül állnak az eset előtt. Elképzelni sem tudják, hol lehetnek. 

Bár zárkózott, de kedves család, a szülők pedig példásan nevelik a gyerekeket 

- mondta a Borsnak a család egyik ismerőse 

A szülők értelmiségiek, Imre informatikus, Ildikó pedig magyartanárnő. A fiúk mindannyian sorra nyerték a tanulmányi versenyeket, Balázst, a legidősebbet egyenesen nyelvzseninek tartják 

- tette hozzá.

Forrás: Police.hu

Az asszony és a gyerekek Szegeden születtek, a férfi Mohácson. Bárkit kérdezett a fiúkról a lap, mindenki elismerősen beszélt róluk. Balázs a legidősebb, aki állítólag hét nyelven beszél, egy hónap alatt lenyelvvizsgázott oroszból, bionika szakon végzett az egyetemen, és élt Indonéziában ösztöndíjasként. Itt nagyon fiatalon egy fontos könyvet is megírt. Saját nyelvtanulási módszere és telefonos nyelvtanulási programja van. Máté 22 éves kora óta az egyik technológiai vállalat fejlesztő mérnöke.

Forrás: police.hu

Elképesztő, milyen intelligens gyerekek, valóságos zsenik. Az általános iskolába járó kicsik sem maradtak le a bátyjaiktól, ők is minden létező versenyt megnyertek, nem egyre az anyukájuk készítette fel őket, aki köztiszteletben álló és elismert tanár 

- mondta az ismerős.

Nem merült fel, hogy valamilyen bűncselekmény lenne az eltűnésük hátterében. Emellett egy levelet is kaptak a váci rendőrök, amelyben az egyik szülő nevében valaki azt írja, hogy külföldön vannak, és mindenki jól van. Ez viszont nem elég ahhoz, hogy levegyék őket a listáról, amelyen az eltűnt személyeket nyilvántartják. Minden kétséget kizáróan kell magukat igazolniuk a rendőrségen, ami nem történt meg.