Kapcsolati erőszakkal gyanúsítják azt a várpalotai férfit, aki 2018 óta rendszeresen bántalmazta édesanyját és élettársát. A Veszprémi Járási Ügyészség indítványra a bíróság elrendelte az agresszív támadó letartóztatását.

A férfi közös lakásban élt az édesanyjával és az élettársával. A megalapozott gyanú szerint, amikor ivott, az édesanyját hetente, az élettársát epdig szinte mindennap bántotta.

A hajukat tépte, rángatta, a bútoroknak lökte vagy egy kezébe kerülő tárggyal ütötte őket.

Február végén is nagyon részeg volt a férfi, amikor az édesanyját egy szekrénynek lökte, majd néhány nappal később minden előzetes ok nélkül újra rátámadt, és olyan erővel lökte a konyhaasztal sarkának, hogy az asszonynak eltört valamije. Az ügyészség közleményéből az nem derül ki, hogy pontosan, mije. 

illusztrációForrás: Dreamstime

Mivel az asszony félt a fiától, nem mert feljelentést tenni ellene. Az eset után pár nappal a fia újra rátámadt. Ennél már az asszony homloka sérült és ezután már feljelentést tettek ellene. 

A nyomozás során kiderült, hogy

március közepén az élettársára egy baseball ütővel támadt rá.

Az asszony annyira megsérült, hogy napokig alig tudott lábra állni.

Április 16-án a férfi megtudta, hogy a két nő ellene vallott. Újra rájuk támadt. Édesanyjával közölte, örüljön, hogy nem rugdalja meg.

A járási ügyészség a tanúk megfélemlítése, így a bizonyítás megnehezítése, illetve a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a hasonló bűncselekmény elkövetése miatt korábban már börtönbüntetésre ítélt, különös visszaesőnek minősülő férfi letartóztatását a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírójának.

A bíróság a letartóztatást az ügyészség indítványával egyezően egy hónap időtartamra elrendelte.