Nyílt levelet írt a Fidesz Donald Tusknak

Fidesz, logó, logo
Vágólapra másolva!
A Fidesz és a KDNP európai parlamenti delegációja nyílt levelet fogalmazott meg Donald Tusk, az Európai Néppárt (EPP) lengyel elnöke irányába.
Vágólapra másolva!

A Fidesz honlapján és közösségi oldalain is érthető, angol, illetve magyar nyelveken megírt dokumentumon Deutsch Tamás Fidesz-delegációvezető, Hidvéghi Balázs szintén fideszes politikus, és Hölvényi György, a KDNP nemzetközi igazgatója - valamennyien EP-képviselők - aláírása szerepel.

A nyílt levél lényege a következőképpen foglalható össze: megdöbbenéssel értesültek arról az aláírók, hogy Donald Tusk (EPP-PO) egy, a német baloldali lapnak, a Spiegelnek adott interjújában gyakorlatilag nácinak nevezte a magyar miniszterelnököt.

– nyomatékosították álláspontjukat.

A demokráciában természetes, hogy bizonyos dolgokban nem értünk egyet. Azonban a politikai ellenfelünket minden alap nélkül nácinak nevezni, ez idáig csak a baloldal jól ismert eszköze volt konzervatív politikusok és pártok ellen.

Annál nagyobb csalódás, ha egy kereszténydemokrata párt vezetője tesz ilyet

– tették hozzá a magyar EP-képviselők.

Donald Tusk Forrás: Anadolu Agency via AFP/2019 Anadolu Agency/Dursun Aydemir

Deutsch, Hidvéghi és Hölvényi szerint

– írták.

A nyílt levél teljes egészében itt olvasható el.

Tusk polgári-liberális pártja, a Polgári Platform (PO) balra tolódásának egyébként meg is lett az „eredménye",

a PO egy kis liberális és zöld párttal együtt is mindössze csak 15 százalékon áll.

Külön nem mérik a PO-t, hiszen szövetségben van a liberális, illetve zöld politikai formációkkal, Polgári Koalíció (KO) név alatt.