A Kőbánya-Kispest – Népliget állomások között zajló felújítási munkálatokkal a veszélyhelyzet ellenére is megfelelő ütemben tudnak haladni - tájékoztatott közleményben a BKV Zrt. A Kőbánya-Kispest állomási új pályaszakaszon napokon belül befejezik az áramellátás kiépítését, vagyis május elején elindulhatnak az első tesztjáratok.

A közlemény szerint a Népliget metróállomás környezete szinte felismerhetetlen, mivel az akadálymentes közlekedés biztosításához a födémet ki kellett bontani, így a felszínről belátni az aluljáró szintre. A felvonók megközelítéséhez új szerkezet épül, a lépcsőket is új helyre tették.

Az utasforgalmi területeken szembetűnő a változás. A falburkolatok tartószerkezete minden állomáson elkészült, a Határ út és Ecseri út után a Népligeten is elkezdődött a padlóburkolatok lerakása. A peronokon pedig új LED lámpákat szereltek fel.

Forrás: Horvath_Bence/BKV Zrt.

Az üzemi területeken a gépészeti munkafolyamatok jó ütemben haladnak - írták. 

A belső légcsatorna-hálózat kiépítése megtörtént, a légtechnikai berendezések gépházi szerelései után, helyenként az elektromos vezérlők bekötése is elindulhatott.

Kőbánya-Kispesten az új pályaszakaszon várhatóan május elején elindulhat a tesztelés próbajáratokkal.