Dr. Havasi Gábornak nevezi Karácsony Gergely a momentumos egészségügyi főtanácsnokát a hivatalos levelezésben. A főpolgármester a Fővárosi Koronavírus Operatív Törzset bemutató, kerületi polgármestereknek kiküldött levelében emlegeti doktornak az egészségügyi főtanácsnokot. Csakhogy a főpolgármester állításával szemben Havasi Gábor egyáltalán nem doktor, nincs orvosi végzettsége, mentőápoló végzettsége van, és mentőápolóként is dolgozik napi 4 órában a 22. kerületben. Úgy tűnik, a Városházán hivatali sportot űznek a hamisításokból.

Az pedig már egy másik kérdés, hogy egyáltalán mit csinál a koronavírus-járvány idején Karácsony Gergely egészségügyi tanácsnoka, Havasi Gábor, aki egyébként a Momentum Mozgalom egészségpolitikusa. Havasi a jelek szerint a Facebook-posztot tartja a járvány elleni küzdelem elleni csodafegyvernek, ugyanis tevékenysége szinte kizárólag a közösségi médiában való posztolgatásban merül ki. Ezekben a bejegyzésekben sem hallani az általa javasolt intézkedésekről, leginkább csak a kormányt támadja.

A koronavírus-járvány jól rámutat arra, hogy a Karácsony Gergely melletti több mint 40 főpolgármesteri tanácsadó, 5 főpolgármester-helyettesi pozíció tényleg csak a politikai alkukról szól, semmi köze a városvezetéshez és a szakmai munkához. A doktorként beállított Havasi Gábor egészségügyi tanácsnoki pozíciója is csak egy szimpla politikai alku a Momentummal.

Ahogy Karácsony Gergelyt és az idősotthonokért felelős helyettesét, Gy. Németh Erzsébetet, úgy Havasi Gábor egészségügyi tanácsnokot sem látta még soha senki a járvány elleni intézkedések élén, se a Pesti úti idősotthonban, sem máshol.

Karácsony Gergely leveleForrás: Origo