A kormányzat minden egyes intézményben segítséget nyújt

Vágólapra másolva!
Farkas Örs Kormányzati szóvivő a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az idősotthonoknak nyújtott kormányzati segítségről, de szóba került a honvédség kiemelt szerepe, valamint a mezőgazdaság feladatai is.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány szerte a világban az idősotthonokban szedi a legtöbb áldozatát, Farkas Örs szerint Magyarország ebben is alapvetően felkészült, az országos tisztifőorvos március elején már látogatási tilalmat rendelt el az összes ilyen intézményben, arról nem beszélve, hogy ezekben az otthonokban az úgynevezett békeidőben is létezik egy nagyon komoly üzemeltetési protokoll. Azt, hogy ezeket a szigorú rendelkezéseket miként tartották be az egyes intézményi vezetők, azt most még korai lenne elmondani, majd természetesen sor kerül vizsgálatokra.

Az kétségtelen tény, hogy az idősotthonokban magas a fertőzöttségi arány a teljes népességhez viszonyítva. Azt sem szabad elfelejteni, az otthonokban élőkön, miután a veszélyeztetett csoporthoz tartoznak, sajnos nagyon hamar jelentkeznek a tünetek. Az különösen sajnálatos, hogy a főváros kezelésében lévő Pesti úti idősotthon adja az összes fertőzött majdnem 12 százalékát, ahogy az elhunytakét is. Ezt is ki kell vizsgálni – tette hozzá Farkas Örs, miként történtek mindezek, de most még ott tartunk, hogy a kormányzat minden egyes intézményben segítséget nyújt.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.