Vendégmunkásokat lopott meg egy nő Komáromban

2020.04.27. 16:42

Egy komáromi nő több vendégmunkást is meglopott, ezért a bíróság letartóztatta. Márciusban kiengedték a börtönből, de nem sokkal később folytatta, újra lopott. Az ügyészség most azt javasolja, hogy a bíróság hosszabbítsa meg a nő letartóztatását.

A nő tavaly augusztusban, októberben és decemberben surrant be komáromi apartmanházakba, munkásszállásra és hotelbe, ahonnan koreai és mongol munkások értékeit, pénztárcáit, pénzét, iratait, bankkártyáit vitte el.December 30-án hajnali 4 órakor bement a munkásszállásként működő apartmanház egyik szobájába, és ellopta egy koreai munkás táskáját.

rendőrség, rendőrautóForrás: Police.hu

A táskában volt mobiltelefon, notebook, merevlemez, pendrive, 2000 euró, és személyes okmányok is. Ezek értéke több mint másfél millió forint.

A nőt elkapták és letartóztatták. A bíróság március 5-én úgy döntött, kiengedhetik. Ezek után március 27-ről 28-ára virradóan egy komáromi hotelt szemelt ki a tolvaj. Az egyik szobából egy koreai válltáskáját, pénztárcáját, iratait, bankkártyáit, és pénzét vitte el összesen 232 ezer forint értékben.

Az ügyészség javaslatára a bíróság újra elrendelte a nő letartóztatását március 31-én. Most azt indítványozták, hogy három hónappal hosszabbítsák ezt meg.