A csepeli lakosság és az önkormányzat megkérdezése nélkül, egyeztetés nélkül, sőt a szálló nyitására tett bejelentés nélkül kezdhették meg egy korábbi iskolaépület hajléktalanszállóvá alakítását a Táncsics Mihály utcában - derült ki Borbély Lénárd, Csepel polgármesterének nyílt leveléből.

Borbély Lénárd csepeli polgármester nyílt levélben hívta fel a figyelmet arra, hogy Karácsony Gergely baloldali főpolgármester hajléktalanokat telepítene a kerületbe az érintettek megkérdezése nélkül.

Borbély nyílt levelében többek között azt írta, a Táncsics Mihály utca Csepel egyik kiemelt és forgalmas, egyben a belvároshoz tartozó utcája. Önkormányzatunkkal és az itt lakókkal az Önök esetleges szándékáról senki sem egyeztetett, a véleményünket nem kérdezték meg. Mindemellett fontos azt is megjegyeznem, hogy kerületünkben elegendő férőhely van a hajléktalanok számára - tette hozzá. Csepel polgármestereként – amennyiben ez valós szándék –, a kerületünk és az itt élők érdekében a leghatározottabban ellenzem a belvárosunkban hajléktalanszálló kialakítását - írta a polgármester.