Kényszermunkára fogta fiatalkori barátját egy Csongrád megyei férfi

Vágólapra másolva!
Az ügyészség vádat emelt egy Csongrád megyei faluban élő férfi ellen, aki régi ismerősét rendszeresen bántalmazta, betegsége ellenére nehéz fizikai munkára kényszerítette, borzalmas körülmények között szállásolta el. A férfi emellett meg sem fizette a munkáját, sőt, a saját, spórolt pénzéből is teljesen kisemmizte.
Vágólapra másolva!

A két férfi közel negyven éve ismerte egymást, korábban jóban voltak, így a férfi tudta ismerőséről, hogy nehéz körülmények között él, továbbá, hogy befolyásolható, és senkivel nem tart kapcsolatot, így durván visszaélt a helyzetével.

Miután ismerőse elszegődött hozzá dolgozni lakhatásért és ételért cserébe, 2009-től teljesen kisajátította őt, csak neki dolgozhatott, emellett

embertelen körülmények között tartotta: a tanya WC nélküli, koszos, büdös, cefréshordókkal teli melléképületében szállásolta el, hetente csak egyszer fürödhetett,

a meleg vizet egy fa tüzelésű bojler biztosította.

A férfi a házba csak a mobil WC tartály ürítése miatt léphetett be, és reggeltől estig robotolnia kellett. Naponta legfeljebb két-háromszor kapott enni, főleg kenyeret és szalonnát, azt is külön asztalnál. Fizetést nem kapott, sőt, havi 22 ezer forintos járadékából munkáltatója további 5 ezer forintot levont élelmezés ürügyén.

A férfi emellett másfél éve a gerincműtéten esett át, de ismerőse erre semmilyen tekintettel nem volt,

továbbra is nehéz fizikai munkákat végeztetett vele, ő pedig félelmében ellentmondás és panasz nélkül megcsinálta azokat.

Ezenkívül ismerőse személyes iratait, és a kevés spórolt pénzét is elvette,

folyamatosan ellenőrizte hollétét, csak engedéllyel mehetett ki a tanya területéről. Emellett havi rendszerességgel

megverte, ha a munkáját nem úgy végezte, ahogyan elvárta tőle, és folyamatosan szidalmazta, és további veréssel fenyegette.

A férfi többször

próbált elmenekülni a rendszeres megalázás, és verés elől, de ismerőse visszaélt a kiszolgáltatott helyzetével, és újra meg újra visszavitte, megverte, és munkára kényszerítette.

Az ügyészség férfi ellen vádat emelt kényszermunka és sanyargatás miatt, bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.