A fiatal fiú azon húzta fel magát, hogy matematikából hármast kapott decemberben. Már akkor, az osztálytársai előtt kijelentette, le fogja szúrni a matematikát és fizikát tanító tanárnőt, aki egyben az osztályfőnöke is volt. A kijelentését senki nem vették komolyan, mivel korábban is mondott már ilyet, és kését is mutogatta már a többiek előtt. A fiú azonban betartotta ígéretét.

 

A fiú dupla angolórája volt azután, hogy a hármast megkapta. Míg társai az angoltanár engedélyével az ötödik órában írandó fizika dolgozatra készültek, ő zenét hallgatott és kijelentette, hogy nem tanul, mert nem lesz óra és dolgozat sem.

Aztán az óra végén azzal a kijelentéssel, hogy neki arra már nem lesz szüksége, elajándékozta a fülhallgatóját.
A fizikaóra elején a fiú odaszólt a padtársának, hogy „Megvan a terv!", majd azt színlelve, hogy a füzetében szeretne valamit mutatni a tanárnőnek, előre ment, átadta a füzetét, a tanár mögé lépett és hátba szúrta. Amikor a tanárnő a földre rogyott, mellé guggolt és a feje fölé emelt késsel még kétszer lesújtott a fekvő sértett nyakára és mellkasára.A dühöngő fiút az egyik osztálytársa fékezte meg, aki elvette tőle a kést. A szurkáló a diáktársa arra a kérdésére, hogy ezt miért csinálta, azt mondta: Majd ebből tanul, elegem van a tanárnőbőlA tanárnőt életveszélyes állapotban vitték kórházba, többek között a bal tüdeje összeesett. Ahogy védekezett, mindkét karja megsebesült. Az is lehet, hogy ezekből a sérülésekből soha nem épül fel.
Az átlagot meghaladó értelmi képességű fiú akár 15 évet is kaphat.