Február 24-én, két román állampolgárságú férfi akart, két autóval Ausztriába csempészni tíz szír migránst, akik illegálisan lépték át a szerb-magyar határt.

Az egyik román férfit, egy ismeretlen személy bízta meg Ausztriában, hogy

a szerb-magyar határt illegálisan átlépő, tíz szír migránst csempéssze át autójával Ausztriába.

Amiért cserébe személyenként 200 eurós fizetséget ígért az ismeretlen személy. A román férfi elfogadta a megbízást és telefonált egy Romániában tartózkodó rokonának, hogy pénzért ő is vegyen részt az embercsempészésben.

Az üzletbe a rokon is belement, ezután a két férfi február 24-én éjjel 1 óra körül találkozott Baján egy parkolóban, majd a megbízójuk által megadott helyre mentek, az újmohácsi kompkikötő közelébe.Itt tíz migráns beszállt az autóba és ismét Baja felé vették az irányt.

illusztrációForrás: pixabay.com

Hajnali 2 óra körül

a hercegszántói határrendészek megállították a két autót és elfogták az embercsempészeket és a migránsokat.

A két román férfi tudta, hogy a bevándorlók illegálisan lépték át a szerb-magyar határt és nem tartózkodhatnak jogszerűen Magyarországon. A letartóztatásban lévő két román férfit a járási ügyészség, vagyoni haszonszerzés miatt, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészettel vádolja.Velük szemben végrehajtandó börtön, valamint kiutasítás kiszabását javasolják a bíróságon. Bűnösségükről a Bajai Járásbíróság fog dönteni – írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.