Németh Szilárd: Karácsony állítsa le az egykori csepeli iskola hajléktalanszállóvá alakítását!

2020.04.29. 12:12

Karácsony Gergely főpolgármester állítsa le az egykori csepeli szakiskola hajléktalanszállóvá alakításának előkészítését, és kezdjen érdemi párbeszédet a XXI. kerület vezetésével, valamint a városrész önkormányzati képviselőivel! - nyomatékosította Németh Szilárd, Csepel fideszes országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus arra szólította fel a baloldali főpolgármestert, állíttassa le az épület műszaki átalakítására tett lépéseket.Az ügy előzményének tekinthető, ahogy arról az Origo is beszámoltBorbély Lénárd, Csepel polgármestere (Fidesz-KDNP) hétfőn nyílt levelet tett közzé, melyben Karácsony Gergelynek tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy a főváros hajléktalanszállót tervez kialakítani a kerület egyik forgalmas, a belvároshoz tartozó részén.

Németh Szilárd most közölte,

kedden a főváros egy levélben elismerte, hogy valóban erre készül a Táncsics Mihály utca 82-84. száma alatti egykori iskolaépületben.

Elmondta, Karácsony Gergely egyik helyettesétől kapott válaszlevelet Borbély Lénárd polgármester; ebből egyértelműen kiderül, hogy a csepeliek megkérdezése nélkül, érdekeik és akaratuk ellenére akarnak ott egy hajléktalanszállót létesíteni.Németh Szilárd hangsúlyozta, a szállóra a "gazdagabb belvárosi kerületekből több száz hajléktalant szándékoznak kitelepíteni Csepelre".

Elmondta, a levélből kiderül az is, hogy Soros György embereivel dolgoztatták ki a folyamatot, aminek részeként Csepelre kell majd költöznie több száz hajléktalannak. Az intézmény működését is egy Soros által fenntartott szervezetnek akarják átadni.Közölte, a levélből kiderül továbbá, a főváros vizsgálja azt is, hogy az épület alkalmas lehet-e "járványügyi válságkezelés céljából történő használatba vonásra".

Erre utalva, a csepeliek véleményét tolmácsolva, azt mondta: a Pesti úti idősek otthonában történtek után a főváros inkább ott védekezzen, ahol arra szükség van.Németh Szilárd emlékeztetett arra is, hogy a többszörösen hátrányos helyzetű fiataloknak szakmát adó Mérei Ferenc Szakiskola épületét 2007-ben éppen az akkor SZDSZ-es vezetésű főváros záratta be.

Kiemelte, várja azt is, hogy Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselőnek mi a véleménye a csepeli hajléktalanszálló megnyitásáról és több száz hajléktalan odaköltöztetéséről.

KAPCSOLÓDÓ CIKK